Specialistka na úvěry

Náš příběh začíná s vizí pana Schleisse koupit si dům pro sebe a pro svého šestiletého syna. Vybral si krásný domek (pracovně ho nazveme domek č.1) a navštívil specialistku ČMSS s žádostí o úvěr ze stavebního spoření. Specialistka mu ochotně vytvořila návrh úvěru s nabídkou, že pokud si od ní vezme další dva produkty (konkrétně životní pojištění a pojištění nemovitosti) sníží mu úrokovou sazbu. Pan Schleiss ochotně souhlasil a ubezpečoval se, zda si může rezervovat dům a složit kauci, aby měl se synem na Vánoce kde bydlet. Byl o tom specialistkou ubezpečen, a proto zálohu složil a klidný odjel pracovně na Moravu. Před jeho odjezdem na Moravu jsme se potkali na popud jeho bývalé přítelkyně kvůli kontrole pojistných smluv. Při důkladném studiu obou smluv jsem zaznamenal jasné nedostatky jak proti zákonné tak etické.

Pana Schleisse jsem na to upozornil, ale neměl čas vše důkladně řešit vzhledem k pracovnímu vytížení i přes to, že sám citoval realitního makléře, který mu pomáhal s výběrem bydlení. “Jestli ta ženská někdy v životě dělala úvěr.”

Během jeho pobytu na Moravě měl být úvěr čerpán a domek č.1 doplacen. Nic se však nedělo a tudíž p. Schleiss volal specialistce s otázkou, kde vše vázne. Bohužel pro něj se mu dostalo pouze výmluv typu “administrativní průtahy, je to velmi složité, něco nám v té smlouvě nepovolili”. A co čert nechtěl, rezervace na dům vypršela, úvěr neschválen a p. Schleiss přichází o svůj vysněný dům jen kvůli neprofesionalitě specialistky.

Potřeba mít se synem dobré a hlavně vlastní zázemí hnala pana Schleisse k nalezení domu č. 2. Opětovně kontaktoval specialistku s prosbou o vytvoření úvěru. Na jejím stole přistála naprosto stejná smlouva s dvěma doplňkovýma produkty jako předtím, jen úrok byl rozdílný. Vzhledem k časové tísni p. Schleiss úvěr podepsal, domek č.2 zaplatil a nyní již bydlí. Aby pan Schleiss neměl moc klidný život přišel mu v průběhu prosince dopis, že mu vypovídají smlouvu na pojištění nemovitosti bez jakéhokoliv vysvětlení proč. Když se rozhodl zavolat na infolinku, nedozvěděl se nic, ba dokonce, že nemá sjednanou žádnou životní smlouvu. Sjednal si tedy ihned pojištění nemovitosti a doufal, že bude mít klid.

Klid neměl, protože mu zvýšili úrokovou sazbu za porušení podmínek. To už si nenechal p. Schleiss líbit a kontaktoval nás!

Panu Schleissovi jsme pomohli a všechny jeho problémy s úvěrem na bydlení vyřešili. Za zmínku stojí, že paní specialistka již v daném oboru nepracuje.

Petr Hadraba