Jak to vlastně začalo...

Kdysi dávno v překrásné matičce Praze si jeden z nás, jmenovitě Petr (specialista na finanční sektor) začal pohrávat s myšlenkou, že se mu čím dál tím víc nelíbí jakým způsobem se všude okolo něj tlačí na pilu. Firmy chtějí plnit plán hlava nehlava, zaměstnanec nezaměstnanec, klient neklient, a mnoho dalších příměrů těmto podobných.Čím více výše jmenovaný přemýšlel, koumal a googlil hlouběji, zjišťoval, že šmejdovství je nalezitelné téměř na každém rohu. Přes finanční poradce, kteří nejsou poradci, předváděcí akce z letáčku se super hrnci za hubičku až po všechny možné trýzněné či až vydírané zaměstnance, IT nemravy či podvodníky jiných ranků a mnoho dalších. Neméně tak s šmejdovstvím ve výsledcích různých firem či komisí s tendencí vyhýbat se řešení. S nově nabitými informacemi vyhledal své věrné nohsledy (Adam, Michal a Nik) a při večerním soiré plném přehazování si nápadů jeden na druhého vykřesal spolek s názvem Antišmejdi.

Začali jsme se pravidelně scházet a testovat všechny možné postupy s ideou, jak co nejlépe pomoci těm, co pomoc potřebují. Záhy jsme zjistili, že ani jeden z nás není vševěd a proto jsme intenzivně vyhledávali řečené odborníky na různé problematiky a snažili se je přesvědčit o poskytnutí pomocné ruky. Tento zavedený postup jsme testovali od září až do dnes. S potěšením můžeme říct: Funguje to!

Je nám nad míru jasné, že řešit pouze následky by bylo tristní. Musíme umět navrhovat taková řešení, abychom eliminovali příčiny.

Jedním z našich kréd je, že víc hlav víc ví. Z tohoto důvodu jsme založili FB stránku a další sociální sítě a budeme zde předkládat již vyřešené situace i případy v řešení, pro co největší popularizaci či kritiku ožehavých témat právě od Vás. My se totiž nebojíme.

Vás prosíme o jediné. Pomozte nám dostat co nejvíce příběhů kam jen to na sociálních sítí půjde neb jak jedno moudré motto praví: Chybami se člověk učí.

Adam Hrubý